Poslastica idealna za leto: Čizkejk od limuna koji se priprema za 15 minuta

Čizkejk je savršena letnja poslastica, za koju ne morate stajati kraj rerne da biste je ispekli, a potrebno vam je samo 15 minuta za pripremu.
Poslastica idealna za leto: Čizkejk od limuna koji se priprema za 15 minuta
Foto: Pixabay (ilustracija)
Šarlot Outs, kuvarica i osnivačica "Charlotte's Lively Kitchen", podelila je recept za ukusni džizkejk od limuna za koji je potrebno samo 15 minuta da se pripremi pre nego što odleži u frižideru nekoliko sati.
Sastojci:
 
280 ml šlaga
250 g krem ​​sira 
100 g keksa 
100 g šećera u prahu 
40g putera 
Dva limuna (korica i sok)
Priprema:
 
Podnožje kalupa za torte obložite papirom za pečenje, pa dodajte istopljeni puter. Keks izmrvite u sitne mrvice i pomešajte ih sa otopljenim puterom.
 
U pripremljeni kalup dodajte smesu za biskvit i poleđinom kašike je poravnajte, a zatim stavite u frižider da se ohladi dok pravite ostatak. Sitno narendajte limun i iscedite sok dok vam ne bude dovoljno za pet kašičica, a zatim ostavite sa strane.
 
Stavite šlag u zdelu i umutite. Dodajte krem ​​sir, šećer, limunovu koru i limunov sok, pa mešajte dok se potpuno ne sjedini.
 
Izvadite pleh iz frižidera, a zatim dodajte malo po malo smesu sa limunom. Upotrebite kašiku ili nož kako biste poravnali vrh.
 
Vratite pleh u frižider i ostavite ga najmanje dva sata da se stegne.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Da li biste probali pomfrit sa Nutelom?

Footy food ime je stranice koja na Fejsbuku ima 118.000 pratilaca, a na kojoj ljubitelji mahom fudbala i hrane iz celog sveta šalju fotografije onog što su kupili na stadionu dok gledaju utakmicu.

Pojeo 44 sendviča za deset minuta

Džesi Esper pobedio je na takmičenju gutača sendviča u Nju Džersiju, tako što ih je pojeo 44 za deset minuta, i time osvojio nagradu od 2.000 dolara.

Sočna pasta od samo nekoliko sastojaka

Leonardo da Vinči je još govorio kako je "jednostavnost krajnje savršenstvo", a Italijani su prvaci u pripremi slasnih i jednostavnih jela bez previše sastojaka.