Uskoro stiže veganska Nutela, prvo će se prodavati samo u Italiji

Krajem 2023. godine izašla je vest da će Nutela, najprodavaniji krem od lešnika na svetu, na tržište stići u veganskoj verziji.
Uskoro stiže veganska Nutela, prvo će se prodavati samo u Italiji
Foto: Pixabay
Sada je konačno, na veliku radost vegana i onih koji su intolerantni na laktozu, poznato malo više detalja.
Naime, Nutella Plant based sadržavaće samo sastojke 100 odsto biljnog porekla, a pisalo se da će na tržište izaći 2024, u godini u kojoj će proslaviti 60 godina. Sada je i potvrđeno da bi na police prvih prodavnica trebalo da stigne već ove jeseni.
Ferero je potvrdio da će se veganska verzija popularnog namaza već ove jeseni naći u prodaji u supermarketima u Italiji, a dobra vest je da se veganska Nutela neće ni po čemu razlikovati od prave Nutele - osim po natpisu "plant based" i sastavu - a ukus će ostati isti.
 
Recept je i dalje strogo čuvana tajna, a Ferero je još u decembru prošle godine italijanskj kancelariji za patente (UIBM) ministarstva poslovanja i proizvodnje prijavio zaštitni znak "Nutella Plant based".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Da li biste probali pomfrit sa Nutelom?

Footy food ime je stranice koja na Fejsbuku ima 118.000 pratilaca, a na kojoj ljubitelji mahom fudbala i hrane iz celog sveta šalju fotografije onog što su kupili na stadionu dok gledaju utakmicu.

Pojeo 44 sendviča za deset minuta

Džesi Esper pobedio je na takmičenju gutača sendviča u Nju Džersiju, tako što ih je pojeo 44 za deset minuta, i time osvojio nagradu od 2.000 dolara.

Sočna pasta od samo nekoliko sastojaka

Leonardo da Vinči je još govorio kako je "jednostavnost krajnje savršenstvo", a Italijani su prvaci u pripremi slasnih i jednostavnih jela bez previše sastojaka.