Napuljska pica - bezvremeni klasik u kom je važno da su sastojci pravi i sveži

Napuljska pica, bezvremenski klasik italijanske kuhinje, poznata je širom sveta po svojim jednostavnim, ali izuzetnim sastojcima koji čine ovo jelo.
Napuljska pica - bezvremeni klasik u kom je važno da su sastojci pravi i sveži
Foto: Pixabay
Spoj blago ugljenisane korice, ukusnog paradajza, kremaste mocarele i svežeg bosiljka dokaz je da jednostavnost čini savršenost, piše Euronews Srbija. 
 
Sa dugom tradicijom koja seže tri veka unazad, pica u Napulju nije samo popularno jelo, već i sastavni deo istorije tog mesta. Stvorena je da radničkoj klasi obezbedi brz i jeftin obrok, piše Euronews.
Asocijacija "True Napolitan Pizza" od 1984. godine uporno brani originalnost ove dragocene hrane i promoviše ovaj specijalitet širom sveta.
 
Ove nedelje udruženje je okupilo brojne članove i profesionalce iz ove industrije iz celog sveta kako bi razgovarali o gastronomskim korenima pice i osigurali njenu popularnost i uspeh u budućnosti.
Ne postoji skriveni sastojak za pravljenje prave napuljske pice, ali da bi se istinski potvrdio njen toliko željeni status, jednostavno morate koristiti prave, sveže sastojke, zaključeno je nakon skupa ovog udruženja.
 
Tokom prošle godine kroz školu za pica majstore, gde učenici iz celog sveta uče kako da naprave pravu napuljsku picu, prošlo je oko 500 učenika.
 
Sertifikovane napuljske picerije postoje u 58 zemalja širom sveta, a umetnost pravljenja napuljske pice nalazi se na Uneskovoj listi nematerijalnog kulturnog nasleđa od 2017. godine.

Teme

PICA

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Da li biste probali pomfrit sa Nutelom?

Footy food ime je stranice koja na Fejsbuku ima 118.000 pratilaca, a na kojoj ljubitelji mahom fudbala i hrane iz celog sveta šalju fotografije onog što su kupili na stadionu dok gledaju utakmicu.

Pojeo 44 sendviča za deset minuta

Džesi Esper pobedio je na takmičenju gutača sendviča u Nju Džersiju, tako što ih je pojeo 44 za deset minuta, i time osvojio nagradu od 2.000 dolara.

Sočna pasta od samo nekoliko sastojaka

Leonardo da Vinči je još govorio kako je "jednostavnost krajnje savršenstvo", a Italijani su prvaci u pripremi slasnih i jednostavnih jela bez previše sastojaka.