VIDEO: Na roštilju možete peći i voće - evo koje je najbolje za to

Leto je sezona mnogima omiljenog voća poput lubenica, bresaka, kajsija, dinja, smokava, krušaka, trešanja i bobičastog voća.
VIDEO: Na roštilju možete peći i voće - evo koje je najbolje za to
Foto: Pixabay
Iako voće leti najviše volimo da jedemo sirovo, ono se, baš kao i povrće, može i ispeći na roštilju i tako poprimiti aromu dima za još bolji ukus.
 
Neke najpopularnije namirnice koje leti možete grilovati definitivno su lubenice, breskve i ananas, ali na roštolj možete baciti i drugo voće, od jabuka i krušaka do jagoda i banana. Treba imati na umu da neko voće, poput bresaka, lubenica i ananasa, može ići direktno na rešetku, dok bi osetljivije voće, poput banana, krušaka ili bobičastog voća, trebalo umotati u aluminijsku foliju.
Kada grilujete voće, pazite i da vatra ne bude prejaka, a kada ga ispečete, voće možete poslužiti s kuglicom sladoleda ili uz neki slatki umak koji ste prethodno pripremili. U nastavku možete pronaći par ideja za voće s roštilja.
 
Lubenica sa grila
 
Lubenicu, kao i svako drugo voće, možete pripremiti u gril tiganju ili na roštilju. Prvo je isecite na komade željene veličine pa ih malo premažite uljem i posolite pa ispecite, oko dva minuta sa svake strane. Lubenicu možete jesti posoljenu, možete je pošećeriti ili dodati sladoled - kako god želite.
 
Drugi način pripreme lubenice s roštilja je da komade premažete s malo meda, a zatim ih ispečete na roštilju dva minuta sa svake strane. Uz to možete pripremiti i preliv od meda, soka od limuna, narendane kore limuna, malo soli i ljutog umaka (opcionalno) pa preliti preko lubenice i poslužiti je.
 
@michael.rizzi #ad Have you ever tried grilled watermelon? So sweet, spicy, & savoury! More recipes at watermelon.org @watermelonboard ♬ original sound - Michael Rizzi
 
Ananas sa grila
 
Na roštilju odlično funkcioniše i ananas, koji prvo morate da oljuštite, a zatim oseći na komade željene veličine (ili na kolutove). Komade ananasa premažite smesom otopljenog maslaca, smeđeg šećera i cimeta, a zatim ih pecite na roštilju nekoliko minuta.
 
Breskve sa grila
 
Isto možete uraditi i sa breskvama, kojeisečete na kriške, a zatim ih ispečete na grilu ili u tiganju i malo pošećerite. Možete im dodati i malo cimeta, a kada su pečene, poslužite ih na tostiranom hlebu preko krem sira.
 
@fit.life.healthy Grilled Peaches served as a treat ☀️ By @sukysday What a sweet treat made grilled peach again it’s my favorite fruit and when you grilled bring more sweet and flavor I am in haven of sweetness . . . . . . . . #sweet #peach #dessert #grilledpeaches #tasty #homemadedessert #reelsvideo #sweettreats ♬ original sound - Fit Life Healthy

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće