VIDEO: Letnji slatkiš od lubenice koji sjajno izgleda, a lako se pravi

Tiktok je prepun odličnih ideja za letnje poslastice, a izdvajamo jednu takvu koja, osim što odlično izgleda, sigurno je i jako ukusna.
Reč je o kombinaciji raznog voća unutar lubenice, a priprema ovog deserta ne može biti jednostavnija.
Za početak će vam trebati jedna lubenica, kojoj ćete iseći vrh i izvaditi unutrašnjost - nju možete pojesti odmah.
Sada, kada vam je lubenica ostala prazna, iznutra ju osušite ubrusom i dodajte joj voće po izboru. Idealno je bobičasto voće, poput borovnica, kupina, malina, jagoda i grožđa, ali po želji možete dodati i drugo voće, samo ga pre toga dobro operite, obrišite i nasecite na manje komade ako je preveliko.
 
Voće sada dodajte u lubenicu i promešajte, a zatim ulijte želatin i pazite da prekrijete voće skroz do vrha. Lubenicu preko noći ostavite u frižideru kako bi se želatin stegao, a narednog dana je isecite na kriške i poslužite.
 
  • Liman VI

    16.07.2024 15:43
    Za ovu brzu letnju poslasticu ti u Srbiji treba oko 4500 dinara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Recept: Kako da spremite sušeni paradajz

Iako se sušeni paradajz smatra pravim delikatesom, mali broj ljudi odlučuje da ga osuši tokom leta i tako se obezbedi zalihama za predstojeći hladniji period godine.

Ideja za ručak: Domaći burger

Burger je nezaobilazni deo svakog letnjeg piknika i dobrog roštiljanja. U mekanoj zemički, sa prilozima po želji, ovo gurmansko jelo zaista je pravo uživanje za nepca.

Jednostavan letnji recept: Pica tikvice

Tikvice su veoma fleksibilna namirnica s kojom se mogu pripremiti sjajna letnja jela. Ovaj plod možete skuvati, ispeći, ispržiti, grilovati… Mogućnosti su brojne.