Tinejdžeri u Japanu završili u bolnici nakon što su jeli čips s jednom od najljućih papričica

Četrnaest japanskih srednjoškolaca prebačeno je juče u bolnicu nakon što su pojeli "super začinjen" čips, javljaju lokalni mediji.
Tinejdžeri u Japanu završili u bolnici nakon što su jeli čips s jednom od najljućih papričica
Foto: Pixabay
Više od 30 učenika u srednjoj školi u Tokiju navodno je delilo čips tokom odmora kada su neki počeli da se žale na mučninu i akutni bol oko usta, prenosi CBS.
 
Četrnaest ih je hitno prebačeno u bolnicu, svi su bili pri svesti, ali se barem jedan osećao toliko loše da je morao da bude prevezen u invalidskim kolicima, javio je Fuji TV.
Televizija je javila da je učenik doneo čips u školu iz zabave jer ih je pre jeo i znao je da je reč o "super začinjenoj" grickalici.
 
Reč je o čipsu robne marke "R 18+ Curry Chips". Prema sajtu proizvođača, mlađima od 18 godina je zabranjeno da jedu čips, koji je "toliko ljut da vam može uzrokovati bol".
Glavni sastojak je velika količina veoma ljute papričice poznate kao ghost pepper, navodi kompanija na svom sajtu. Ghost pepper ili Bhut Jolokia držala je Ginisov svetski rekor za najljuću papriku od 2007. do 2011. godine.
 
Izrazito začinjene grickalice postale su trend poslednjih godina, često povezane s "izazovima" na društvenim mrežama i povremeno su dovodile ljude u bolnice širom sveta, a čak su se povezivale s prošlogodišnjom smrću tinejdžera iz Masačusetsa.
 
Danska je nedavno opozvala nekoliko vrsta korejskih nudli zbog nivoa ekstrakta čilija u mešavini za supu, a nacionalni regulatori primetili su da je bio još više koncentrisan u proizvodima nego u čipsu od čilija koji je uzrokovao nedavna trovanja u Nemačkoj, piše CBS.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće