Srbija za gastronomski vodič izdvaja 24 miliona dinara

Izdavanje najnovijeg internacionalnog gastronomskog vodiča Srbije, "Gault & Millau", koštaće 24 miliona dinara.
Kako piše Nova ekonomija, turistička organizacija Srbije raspisala je tender za ovu namenu, a sama nabavka vodiča se sprovodi u pregovaračkom postupku bez objavljivanja javnog poziva.
 
Razlog za to je, kako se objašnjava, to što samo određeni privredni subjekt može da pruži ovu uslugu zbog zaštite ekskluzivnih prava, uključujući prava intelektualne svojine.
Kako se navodi, preduzeće "Abalon d.o.o." sa sedištem u Ljubljani je nosilac svih prava i licenci za izdavanje internacionalnog gastronomskog vodiča Srbije, vodiča "Gault & Millau", koji je jedan od tri najprestižnija gastronomska vodiča u svetu.
 
Sa preduzećem "Abalon" Turistička organizacija je i ranije zaključivala ugovor o izdavanju internacionalnog gastronomskog vodiča za Srbiju.
Krajem 2021. godine je za uslugu izdavanja internacionalnog gastronomskog vodiča za Srbiju sa "Abalonom" zaključen ugovor u vrednosti od oko 17,6 miliona dinara.
 
Krajem 2022. godine oglašena je nabavka i zaključen ugovor za uslugu izdavanja internacionalnog gastronomskog vodiča za Srbiju za 2023. godinu, što je koštalo isto oko 17,6 miliona dinara.
 
Ugovorena vrednost usluge izdavanja internacionalnog gastronomskog vodiča Srbije za 2024. godinu iznosila je 23,4 miliona dinara.
 
Od vodiča se očekuje da doprinose razvoju tržišta kroz podizanje kvaliteta ponude, podizanju popularnosti gastronomije i kulinarstva u javnosti, podizanju popularnosti ugostiteljskih zanimanja (kuvar, konobar, barmen), razvoju turističkih i kulinarskih proizvoda (očuvanje autohtonih jela, negovanje tradicije), kreiranju međunarodnog identiteta i prepoznatljivosti i povezivanju na internacionalnom nivou između pružalaca ugostiteljskih usluga.
  • Dejan

    18.07.2024 14:21
    ccccc
    Koliko klima invertera moze da se kupi za taj novac ?
  • Nikako jasno

    17.07.2024 11:29
    Koji će nam
    A to nam je korisno zato što? Naravno, sem koristi za tu firmu kojoj se tako bogato plaća, to je "normalno".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Recept: Kako da spremite sušeni paradajz

Iako se sušeni paradajz smatra pravim delikatesom, mali broj ljudi odlučuje da ga osuši tokom leta i tako se obezbedi zalihama za predstojeći hladniji period godine.

Ideja za ručak: Domaći burger

Burger je nezaobilazni deo svakog letnjeg piknika i dobrog roštiljanja. U mekanoj zemički, sa prilozima po želji, ovo gurmansko jelo zaista je pravo uživanje za nepca.

Jednostavan letnji recept: Pica tikvice

Tikvice su veoma fleksibilna namirnica s kojom se mogu pripremiti sjajna letnja jela. Ovaj plod možete skuvati, ispeći, ispržiti, grilovati… Mogućnosti su brojne.