VIDEO: Sećate li se popularne paste sa fetom i čerijem? Možete je napraviti baš brzo

Recept za pastu sa sosom od pečenog feta sira i čeri paradajza bila je glavni kulinarski hit pre tri godine, a sve je počelo s viralnim TikTok snimkom.
Testenina sa čeri paradajzom i feta sirom u startu zvuči kao odlična kombinacija, međutim, i za mnoge koji su je praktikovali, hit recept s TikToka je novitet.
 
Naime, važno je da se sastojci peku pre nego što se pretvore u sos, koji je, sudeći po reakcijama, savršena eksplozija ukusa.
Sa začinima, svakako, možete da eksperimentišete, a mi vam predstavljamo recept koji ćete želeti da isprobate već danas.
Sastojci:
 
450 g testenine po želji
500 g čeri paradajza
200 g feta sira
4 čena belog luka
šaka svežeg bosiljka
1 dl maslinovog ulja
so, biber
origano
 
Priprema
 
Operite paradajz, stavite ga u posudu za pečenje, zalijte maslinovim uljem, dodajte beli luk, posolite i pobiberite. Na sredinu stavite feta sir u jednom komadu i prelijte s malo maslinovog ulja, dodajte začine, bosiljak ili origano. Stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite 30 minuta.
 
Za to vreme skuvajte testeninu u slanoj vodi.
 
Kada su paradajz i sir pečeni, sve zajedno lepo umešajte da se napravi sos. Dodajte kuvanu testeninu i promešajte da se svi sastojci lepo sedine, a zatim poslužite.
 
Prijatno!
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće