Ovo je najbolja protivupalna namirnica koju možete dodati u sendvič

Sendviči se mogu konzumirati u različitim kombinacijama, a gotovo da ne postoji namirnica koju ne možete dodati ili isprobati u mnogima omiljenom brzom obroku.
Ovo je najbolja protivupalna namirnica koju možete dodati u sendvič
Foto: Pixabay
Međutim, dodavanje jedne namirnice koju mnogi vole da jedu za doručak može pomoći s pojačanim protivupalnim delovanjem.
 
Kako prenosi Eating Well, najbolja protivupalna namirnica koju možete dodati u sendviče je avokado. Bilo da ga volite zgnječenog s malo soka od limete ili isečenog na duge kriške, avokado može dodati ukusan, kremasti i orašasti element sendviču. Kremastost avokada može zameniti umake poput majoneza i pružiti ukusnu, masnu teksturu koja savršeno povezuje kombinaciju svežeg povrća i sira.
Ako još niste sigurni zašto bi trebalo da dodate avokado u sendvič, možda će vas nutrijenti koje sadrži podstaći da promenite mišljenje. Avokado je, uz tamno lisnato zeleno povrće, orašaste plodove i masnu ribu, jedna od najboljih namirnica za borbu protiv upale. 
 
Pola avokada sadrži pet grama vlakana, važnog nutrijenta koji poboljšava zdravlje crevne mikrobiote i pomaže u održavanju zdrave telesne težine. Takođe, avokado je bogat antioksidansima i može pomoći u zaštiti od oksidativnog stresa kako bi se smanjile upale. Osim toga, avokado sadrži zdrave mononezasićene masti, kalijum i magnezijum, nutrijente koji doprinose zdravom krvnom pritisku i nivou holesterola, prenosi Eating Well.
Kako odabrati savršeni avokado?
 
Kako biste odabrali najbolji avokado, treba da pripazite na nekoliko detalja. Kora bi trebalo da bude tamno zelena ili crna, bez mrlja, lagano mekana na dodir, a trebalo bi da bude zelena ako uklonite peteljku. Ovo su svi sigurni znakovi savršeno zrelog i ukusnog avokada.
 
Isto tako, važno je znati kako pravilno spremiti avokado nakon sečenja. Ostatak avokada potrebno je čuvati u kori s košticom kako bi se smanjila izloženost kiseoniku. Potom isečenu stranu treba omotati plastičnom folijom i staviti u frižider. Ako imate kriške avokada, takođe ih stavite u frižider do sledeće konzumacije, ali najbolje je avokado pojesti unutar nekoliko dana, prenosi Eating Well.
  • @Čio

    12.08.2024 00:00
    svaka čast za komentar
    što se kaže oplakao.
  • Čio

    11.08.2024 16:11
    Avokado u zemlji parizera.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće