Sastojci:
2 kriške hleba (preporučujemo integralni ili ćebatu)
1 kašika majoneza
1 kašika senfa (dijon ili klasični)
2-3 tanke kriške šunke (ili pečene piletine/ćuretine)
2 kriške sira (gauda, edamer, ili cheddar)
1/2 avokada (isečenog na tanke kriške)
1/2 paradajza (isečenog na tanke kriške)
Nekoliko listova zelene salate
2-3 tanke kriške kiselih krastavčića
Prstohvat soli i bibera
Maslinovo ulje (po želji)
Priprema:
Priprema hleba: Po želji, tostiraj hleb u tosteru ili na tiganju s malo maslinovog ulja dok ne postane hrskav.
Premaz: Na jednu krišku hleba namaži majonez, a na drugu senf.
Slaganje sendviča: Na krišku s majonezom poređaj šunku, kriške sira, avokado, paradajz, zelenu salatu i krastavčiće.
Začini: Pospi prstohvat soli i bibera preko povrća.
Zatvori sendvič: Stavi drugu krišku hleba (onu sa senfom) preko sastojaka.
Dodatna opcija: Ako voliš topao sendvič, možeš ga staviti u panini presu ili kratko zagrejati u rerni dok se sir ne istopi.
Serviranje:
Iseci sendvič dijagonalno na pola i posluži ga uz omiljeni prilog, poput krompirića, čipsa ili sveže salate.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 3
Novosađanka
Ko god je ovo
Mary Poppins
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar