VIDEO: Ovo je najbolja supa na svetu, među prvih 50 i jedna čorba iz Srbije

TasteAtlas objavio je listu najboljih supa sveta, a na prvom mestu je paragvajsko jelo bori-bori.
Bori-bori je izdašna paragvajska supa sa mesom (obično govedinom ili piletinom), pahuljastim knedlama koje se sastoje od kukuruznog brašna i sira, kao i povrćem poput šargarepe, celera i luka.
 
Supa je tradicionalno začinjena lovorovim listom, karanfilićem i peršunom, a šafran joj daje bogatu zlatnu boju, navodi TasteAtlas.
Supa je tradicionalno začinjena lovorovim listom, karanfilićem i peršunom, a šafran joj daje bogatu zlatnu boju, navodi TasteAtlas.
 
Bori-bori je posebno popularno jelo tokom hladnih zimskih meseci, iako se ponekad konzumira i tokom leta.
Bori-bori je preporučljivo poslužiti toplo, posuto peršunom i sa strane narendanim parmezanom. Supa je veoma bogata hranjivim sastojcima, a ima mnogo varijanti poput one sa dodatkom komadića piletine sa roštilja.
 
 
Na drugom mestu je rawon, jedinstveno indonežansko jelo, dok treće mesto zauzima još jedno jelo iz iste zemlje - soto betawi tj. goveđa supa koja se sastoji od komada mesa i iznutrica koji se lagano krčkaju u čorbi od kokosovog mleka.
 
Među najboljih 50 našla se i srpska bela čorba.
 

Teme

šupa
  • Branko

    20.08.2024 23:04
    Moze li neko da da recept te famozne vojvodjanske zute supe? Je li zaista tako jedinstvena? Mozda moze onda da se zastiti geografsko poreklo, narocito zato da nam je komsije ne ugrabe, posto sam i tamo gledao i jeo istu takvu?
  • @Rile

    15.08.2024 00:05
    di me nađe
    Što se supa tiče niš bolje.
  • /

    14.08.2024 11:38
    /
    nista gore od te bele corbe.
    ne moze da se meri sa vojvodjanskom supom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće