Poslastičar u Milanu koristi veštačku inteligenciju za kreiranje novih ukusa sladoleda

Poslastičari u Milanu okreću se veštačkoj inteligenciji (AI) za stvaranje novih recepata, oslanjajući se na modernu tehnologiju kako bi dobili nove ukuse smrznute slatke poslastice.
Poslastičar u Milanu koristi veštačku inteligenciju za kreiranje novih ukusa sladoleda
Foto: Pixabay
Iako i dalje koriste tradicionalne metode, italijanski sladoledari oslanjaju se na ChatGPT i druge alate AI kako bi osmislili nove recepte, piše "The Times".
Đanfranko Sampo (63), vlasnik poslastičarnice "Terra" u Milanu, uneo je u softver ChatGPT recepte i sajtove proizvođača sladoleda koje ceni, nakon čega mu je AI ponudila predloge za nove ukuse.
Na osnovu tih predloga Sampo je razvio inovativne ukuse kao što su sladoled od bele čokolade sa karamelizovanim crnim biberom.
 
"Nikad nisam razmišljao o kombinovanju ovih sastojaka", rekao je Sampo za "The Times".
 
Dodao je AI recepte svom sorbeu i sladoledima, uključujući sladoled od cimeta s bademima i kockicama krušaka u prošeku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće