Kako navodi farmaceutkinja i nutricionistička terapeutkinja Debora Grejson, konzumiranje čaja ili kafe sa određenom hranom, poput crvenog mesa i lisnatog zelenog povrća, moglo bi povećati šanse za razvoj ozbiljnog nedostatka hranjivih materija.
Naime, hemikalije u ovim toplim napicima sprečavaju apsorpciju gvožđa u telu, a gvožđe je mineral koji je vitalan za prenos kiseonika i telu daje energiju i jača imuni sistem, piše Dejli mejl, a prenosi
Danas.
Ispijanje čaja uz određene namirnice može dovesti do anemije, odnosno ozbiljnog nedostatka gvožđa. Hrana koju ne bi trebalo konzumirati uz čaj uključuje namirnice bogate gvožđem poput odreska i pečene govedine, zelenog povrća poput spanaća, brokolija i kelja.
Studije su otkrile da brojne hemikalije u čaju i kafi mogu da blokiraju apsorpciju gvožđa, uključujući polifenole, za koje se smatra da štite od upala.
Simptomi anemije uključuju ekstremnu iscrpljenost, gubitak kose i uporne infekcije.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar