VIDEO: Kako se pravilno čuva sir u frižideru nakon što ga otvorite?

Bilo da ga dodajete u sendvič ili rendan na testenini, tvrdi sir je namirnica koja se nalazi u gotovo svim domaćinstvima, ali ne znaju svi kako da ga pravilno čuvaju da bi što duže ostao svež.
VIDEO: Kako se pravilno čuva sir u frižideru nakon što ga otvorite?
Foto: Pixabay
Većina tvrdih sireva dolazi u plastičnoj ambalaži i najgore što možete udariti nakon otvaranja je ostaviti ih u toj ambalaži.
 
Iako većina nas to radi, to je pogrešan način i sir će se tako brže pokvariti, a jedna šefica na Tiktoku podelila je šta zapravo morate da uradite sa sirom nakon što ga otvorite. Umesto da ga i dalje držite u plastičnom omotu, šefica Kejtlin Ešmor je umesto toga predložila da ga umotate u poseban "papir za sir".
Papir za sir zapravo je voštani papir i odlična je alternativa celofanima za hranu, i to ne samo za sir već i za razno voće, povrće, ali i hleb. 
 
Ne brinite ako nemate taj papir, jer možete iskoristiti ono što već imate u svojoj kuhinji, a to je papir za pečenje.
"Želite da sir diše. Sir obično ima viši nivou vlage, ako ne može da diše, vlaga ostaje zarobljena i sir postaje leglo bakterija i buđi. Samo ga zamotajte poput lepog malog poklona, ​​i videćete da će vam trajati tri do četiri puta duže u frižideru nego kad ga ostavite u plastici", objašnjava Ešmor u videu.
 

Teme

sir

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće