VIDEO: Savršena kajgana Gordona Remzija - jedan korak u pripremi je ključan

Kajgana je mnogima omiljen izbor za doručak, a ako je malo obogatimo, može biti i dobar, brzi ručak.
VIDEO: Savršena kajgana Gordona Remzija - jedan korak u pripremi je ključan
Foto: Pixabay
Hranjiva je, a mnogi ju pripremaju samostalno još od detinjstva. Koliko je god jednostavna, uvek je dobro čuti i pokoji savet kako da bude još bolja.
 
Ovaj smo put naišli na video šefa Gordona Remzija u kom priprema "savršenu kajganu". 
Pripremu kajgane počeo je tako što je jaja razbio i ubacio direktno u dublji tiganj, s kockom maslaca - bez mućenja pre pečenja i bez čekanja da se prvo maslac istopi. 
 
"Tajna dobre kajgane je u tome da zaustavimo kajganu da se prepeče. Nikad ne mutimo jaja pre pečenja, tako kajgana postaje grudvasta i zrnasta", rekao je on. 
 
@f00dt0k1 Gordon Ramsay's Perfect Scrambled Eggs! (YT: hexclad cookware) #gordonramsay #scrambledeggs #eggs #cooking #recipe ♬ original sound - FoodTok
Upalio je vatru i počeo da ih meša gumenom špatulom, razbijajući žumanca. 
 
Mešao je 60 sekundi, pa ih je sklonio s vatre i nastavio da meša, a naglasio je kako je važno proći špatulom i stranice tiganja kako biste pokupili sve, uz stalno mešanje. 
 
"Tajna dobre kajgane je u ovom sklanjanju s vatre, ne smeju se prepeći nego mešati bez vatre, iskorišćavajući pritom toplotu tiganja", komentarisao je pa dodao kašičicu crème fraîchea (punomasne pavlake) i dobro ga izmešao s jajima. Zatim je dodao začine i nastavio da meša jaja prema središtu tiganja. 
 
Pre serviranja, na sitno je naseckao mladi luk i dodao ga jajima pa ponovo sve dobro izmešao. 
 
Jaja koja je poslužio su kremasta, lagana i pahuljasta, a tvrdi da baš kakva i treba da budu. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Sočna pasta od samo nekoliko sastojaka

Leonardo da Vinči je još govorio kako je "jednostavnost krajnje savršenstvo", a Italijani su prvaci u pripremi slasnih i jednostavnih jela bez previše sastojaka.