Pojeo 44 sendviča za deset minuta

Džesi Esper pobedio je na takmičenju gutača sendviča u Nju Džersiju, tako što ih je pojeo 44 za deset minuta, i time osvojio nagradu od 2.000 dolara.
Pojeo 44 sendviča za deset minuta
Foto: Pixabay
"Na mnogim takmičenjima ove godine sve se svelo da se pobedi za samo jedan zalogaj", rekao je u ponedeljak Džejms Veb koji je za samo taj jedan zalogaj izgubio od Espera u gutanju sendviča, svinjskih rolnica koji su lokalni specijaliteti.
 
Esper (35), Australijanac koji se ove godine preselio u SAD da bi se pridružio Ligi konkurentskih gutača sendviča (Major League Eating - MLE), nalazi se trenutno na četvrtom mestu na rang listi.
Džoi Čestnut superzvezda te lige, pobednik je u 16 ​​od poslednjih 18 izdanja čuvenog takmičenja za najvećeg gutača hot dogova u državi Njujork, ali je ovog puta propustio da jede svinjske rolnice.
 
MLE je osnovan 1997. godine i ima sve veći broj članova zbog organizovanja takmičenja na visokom nivou.
Nekada su pobednici i favoriti bili članovi sa težinom od 120 kilograma, ali su sada takmičari mršaviji, kao na primer Japanac Takeru Kobajaši koji ima 72 kilograma i visok je 1,73 metara.
 
Takmičari su rekli da je sada tehnika u rastegljivosti želuca a ne u opštoj visini i težini.
 
Većina takmičara se priprema pijenjem velikih količina tečnosti. Posle takmičenja i konzumiranja velike količine hrane, učesnici spavaju, piju tečnost, jedu vrlo malo tokom 48 sati, kako ne bi imali neprijatnosti mučnine i povraćanja i drugih fizičkih tegoba.
  • Vule

    01.10.2024 13:16
    е
    алал му вера!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Sočna pasta od samo nekoliko sastojaka

Leonardo da Vinči je još govorio kako je "jednostavnost krajnje savršenstvo", a Italijani su prvaci u pripremi slasnih i jednostavnih jela bez previše sastojaka.