Ukusna i topla, čokolada spremljena na ovaj način ne samo da nas greje i krepi, već nam i popravlja raspoloženje budući da čokolada sadrži serotonin - hormon sreće.
Osim toga, vanila, koju takođe možete dodati, ima antistresno dejstvo, zbog čega nas ovako spremljena topla čokolada opušta i smiruje nakon teškog i napornog dana.
Uz mekano ćebe i omiljeni film ili knjigu, topla čokolada donosi savršen ugođaj koji popravlja i najtmurniji dan.
Ono što je najbolje od svega je što ovaj napitak možete pripremiti vrlo lako za svega nekoliko minuta, a recept prenosi
City magazin.
Sastojci:
2 šolje mleka (možete koristiti i biljno)
100 g tamne čokolade (min. 70 odsto kakaa)
1-2 kašičice šećera (po ukusu)
1/2 kašičice vanile (po želji)
prstohvat soli
šlag ili maršmelou za serviranje (po želji)
Priprema:
U srednje velikom loncu zagrejte mleko na srednjoj temperaturi, ali nemojte da provri.
Dok se mleko zagreva, sitno iseckajte tamnu čokoladu. Kada mleko bude toplo, dodajte čokoladu i mešajte dok se potpuno ne istopi.
Kada se čokolada otopi, dodajte šećer, vanilu i prstohvat soli, pa dobro promešajte dok se svi sastojci ne sjedine.
Sipajte toplu čokoladu u šolje i po želji ukrasite šlagom i uživajte u svojoj ukusnoj toploj čokoladi.
Bonus savet:
Ovaj ukusni napitak možete dodatno začiniti cimetom ili čilijem za malo pikantnosti.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 2
Popaj
Zemlja čudesa
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar