Lisabon proglašen za najbolju kulinarsku destinaciju u Evropi

Grad Lisabon je prvi put osvojio nagradu za najbolju kulinarsku destinaciju u Evropi na dodeli Svetskih kulinarskih nagrada.
Lisabon proglašen za najbolju kulinarsku destinaciju u Evropi
Foto: Pixabay
Nagrada je uručena na ceremoniji održanoj u Dubaiju, a među gradovima u konkurenciji bili su Barselona, Kopenhagen, Firenca, London, Pariz i Beč, prenosi Euronews.
 
Gastronomija je jedna od ključnih tačaka pri odabiru turističke destinacije, a Lisabon je odavno prepoznat po raznovrsnoj i kvalitetnoj ponudi. Od tipičnih i lokalnih restorana sa tradicionalnom hranom, do prepoznatljivih restorana i kuvara sa Mišelinovim zvezdicama koji reinterpretiraju klasične ukuse - postoji širok izbor koji privlači posetioce iz celog sveta.
Gradonačelnik Lisabona Karlos Moedas rekao je da je "veliki ponosa videti da se lisabonski identitet i tradicija po prvi put poštuju u ovom sektoru i kako se inovacija kombinuje sa ovom gastronomskom tradicijom". 
 
"To je priznanje za kvalitet gastronomije po kojoj je Lisabon tako poznat i nagrada koja ohrabruje sve profesionalce koji ga održavaju u životu", rekao je. 
"Svetska kulinarska nagrada" ove godine proslavlja svoje peto izdanje i ima za cilj promovisanje globalne kulinarske kulture i podsticanje gastronomskog turizma.
 
Gastronomski događaj ističe najbolje prakse i inovacije u sektoru i pokriva različite kategorije, uključujući restorane, kuvare, hotele i druge ustanove vezane za kulinarstvo. Pobednici se biraju putem javnog glasanja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Da li biste probali pomfrit sa Nutelom?

Footy food ime je stranice koja na Fejsbuku ima 118.000 pratilaca, a na kojoj ljubitelji mahom fudbala i hrane iz celog sveta šalju fotografije onog što su kupili na stadionu dok gledaju utakmicu.

Pojeo 44 sendviča za deset minuta

Džesi Esper pobedio je na takmičenju gutača sendviča u Nju Džersiju, tako što ih je pojeo 44 za deset minuta, i time osvojio nagradu od 2.000 dolara.

Sočna pasta od samo nekoliko sastojaka

Leonardo da Vinči je još govorio kako je "jednostavnost krajnje savršenstvo", a Italijani su prvaci u pripremi slasnih i jednostavnih jela bez previše sastojaka.