Klasični kolač na malo drugačiji način: Čupavci punjeni džemom od jagoda

Ako želite da isprobate neki novi recept, a opet ne želite mnogo da rizikujete s različitim ukusima, svakako bi trebalo da isprobate čupavce punjene džemom od jagode.
Klasični kolač na malo drugačiji način: Čupavci punjeni džemom od jagoda
Foto: Screenshot (Youtube/CupcakeJemma)
Naravno, džem od jagode možete zameniti i nekim drugim džemom s ukusom šumskog voća, višnje ili šipka.
Sastojci:
 
350 grama glatkog brašna
250 grama maslaca sobne temperature
400 grama šećera
četiri jajeta
220 mililitara mleka
jedna kesica praška za pecivo
prstohvat soli
200 grama tamne čokolade
400 grama kokosa
50 grama džema od jagoda
Priprema:
 
Uključite rernu na 160 stepeni, a za to vreme pripremite biskvit. Uzmite dve tepsije ili dva kalupa i obložite ih papirom za pečenje pa premažite s malo maslaca i pospite s malo brašna.
 
U većoj posudi umutite 200 grama maslaca i šećer dok ne dobijete mekanu smesu. Na kraju dodajte jaja i dodatno umutite. U drugoj posudi prosejte brašno pa pomešajte so i prašak za pecivo.
 
U posudu s maslacem i jajima postepeno i naizmenično sipajte brašno i mleko pa mutite. Smesu podelite na dva jednaka dela pa sipajte u tepsije. Stavite ih u rernu i pecite 30 minuta. Čačkalicom proverite da li je biskvit pečen. Kada je gotovo, ostavite da se biskvit ohladi.
 
Potom izvadite biskvite i jedan premažite džemom pa drugim biskvitom pritisnite prvi. Kolač isecite na željeni oblik. Na pari istopite čokoladu s malo maslaca. Dok se čokolada istopi, u jednu posudu sipajte kokos. Biskvit umočite u čokoladu pa uvaljajte u kokos. Ostavite da se sastojci povežu i da se kolač ohladi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće