Ukraden sir vredan 300.000 funti: Džejmi Oliver ima molbu za svoje pratioce

Kuvar Džejmi Oliver pozvao je ljubitelje sira da pomognu policiji da uhvati osobe koje su prevarile jednu londonsku mlekaru za poznati engleski i velški čedar u vrednosti od više od 300.000 funti.
Ukraden sir vredan 300.000 funti: Džejmi Oliver ima molbu za svoje pratioce
Foto: Screenshot (Youtube/The Graham Norton Show)
Nils jard deri, distributer i prodavac britanskog zanatskog sira, isporučio je 22 tone nagrađivanog čedara uvezanog u tkaninu navodnom prevarantu, koji se predstavljao kao veleprodajni distributer velikog francuskog maloprodavca.
 
Londonska kompanija je ubrzo shvatila da je u pitanju prevara, prenosi Gardijan. 
Oliver je okarakterisao krađu čedara kao "drsku pljačku šokantnih razmera" i poručio pratiocima na Instagramu da budu na oprezu ukoliko neko prodaje ovu vrstu sira po niskoj ceni.
 
Među ukradenim proizvodima su organski čedar hafod welsh, čedar westcombe i čedar pitchfork, koji su osvojili brojne nagrade i spadaju među najtraženije zanatske sireve u Velikoj Britaniji, saopštila je londonska mlekara.
Cena ovih sireva za komad težine između 250 i 300 grama kreće se između 7,15 i 12,90 funti.
 
Nils jard deri je dodao da sarađuje sa policijom i pozvao trgovce da se jave ako sumnjaju da im je prodat ukradeni sir.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće