VIDEO: Italijani tvrde da je ovo jedini pravi način da se jedu špagete

Špagete su mnogima omiljena testenina - a ako kojim slučajem niste iz Italije, velika je verovatnoća da ste ih do sada jeli na pogrešan način.
VIDEO: Italijani tvrde da je ovo jedini pravi način da se jedu špagete
Foto: Pixabay (ilustracija)
Naime, ljudi često špagete jedu uz pomoć viljuške i kašike. Viljuškom ih nabodu, a zatim, uz pomoć kašike, viljušku lagano okreću i to je za mnoge najuredniji način jedenja špageta. 
 
Međutim, Italijani kažu da je to pogrešno.
Italijanka Francees je na Tiktoku podelila video u kom pokazuje koji je pravilan način jedenja testenine. Ako špagete želite da jedete kao pravi Italijan, morate se odreći kašike, a važno je zapamtiti i još nekoliko pravila koje je ona podelila.
 
"Pravilo 1 - ne treba vam kašika. Pravilo 2 - ne treba da sečete špagete. Nož nije potreban. Pravilo 3 - viljušku zabodite na dno tanjira i samo je vrtite.
 
Većina Italijana ne smatra društveno prihvatljivim koristiti kašiku za jedenje špageta. Prema nekima, to je nepristojno, a smatraju da, kada koristite kašiku, možete zgrabiti previše špageta. 
  • Realista

    28.10.2024 08:52
    na pogrešnoj strani istorije
    To je poznati talijanski fašistički način jedenja zvani "Duče"...
  • komsha

    28.10.2024 07:20
    kako drugacije
    ko jos koristi kasiku za spagete???
    najgore mi je kada vidim da umacu hleb u bolonjeze... kretenizam

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće