Reč je o delu testa pripremljenom u vodi ili mleku na više od 65 stepeni Celzijusa. Korišćenjem ove smese ćete poboljšati teksturu hleba i produžiti njegovo trajanje, prenosi
Klix.ba.
Potrebne namirnice:
Tri šoljice brašna
1/4 šoljice vode
Jedna šoljica mleka
80 grama šećera
Jedan kvasac
Jedno jaje
Četiri kašike maslaca
Priprema:
U posudi pomešajte brašno, vodu i mleko. Zatim zagrejte na laganoj vatri i mešajte dok se smesa ne zgusne. Pazite da ne proključa. Nakon što se smesa zgusne, sklonite je s vatre i pustite da odstoji na sobnoj temperaturi.
S ovom smesom pomešajte sve sastojke osim maslaca, najbolje mikserom. Smesu zatim prebacite na ravnu površinu i mesite. Postepeno dodavajte maslac. Stavite testo u zdelu i sačekajte da naraste.
Ponovo ga zamesite, razvaljajte i oblikujte. Podmažite pleh i ponovo ostavite hleb da se diže na otprilike pola sata. Premažite ga mlekom i pecite na 175 stepeni Celzijusa, takođe otprilike pola sata. Nakon što porumeni, sačekajte sat vremena pre nego što ga izvadite iz pleha.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 1
f0x
- Tri šoljice brašna bez alfatoksina
- 1/4 šoljice vode bez parazita i crva
- Jedna šoljica mleka bez alfatoksina
- 80 grama šećera
- Jedan kvasac bez kandide
- Jedno jaje bez antibiotika i hormona rasta
- Četiri kašike maslaca bez alfatoksina
....
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar