Jednostavnom azijskom tehnikom učinite da vam hleb traje duže

Ukoliko želite da vam hleb traje duže, pripremite ga na jednostavan način uz pomoć azijske smese tangzhong.
Jednostavnom azijskom tehnikom učinite da vam hleb traje duže
Foto: Pixabay
Reč je o delu testa pripremljenom u vodi ili mleku na više od 65 stepeni Celzijusa. Korišćenjem ove smese ćete poboljšati teksturu hleba i produžiti njegovo trajanje, prenosi Klix.ba.
Potrebne namirnice:
 
Tri šoljice brašna
 
1/4 šoljice vode
 
Jedna šoljica mleka
 
80 grama šećera
 
Jedan kvasac
 
Jedno jaje
 
Četiri kašike maslaca
Priprema:
 
U posudi pomešajte brašno, vodu i mleko. Zatim zagrejte na laganoj vatri i mešajte dok se smesa ne zgusne. Pazite da ne proključa. Nakon što se smesa zgusne, sklonite je s vatre i pustite da odstoji na sobnoj temperaturi.
 
S ovom smesom pomešajte sve sastojke osim maslaca, najbolje mikserom. Smesu zatim prebacite na ravnu površinu i mesite. Postepeno dodavajte maslac. Stavite testo u zdelu i sačekajte da naraste.
 
Ponovo ga zamesite, razvaljajte i oblikujte. Podmažite pleh i ponovo ostavite hleb da se diže na otprilike pola sata. Premažite ga mlekom i pecite na 175 stepeni Celzijusa, takođe otprilike pola sata. Nakon što porumeni, sačekajte sat vremena pre nego što ga izvadite iz pleha.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Teme

hleb
  • f0x

    28.11.2024 13:03
    ajde ovako da ispravimo recept za domaće uslove, potrebno je:
    - Tri šoljice brašna bez alfatoksina
    - 1/4 šoljice vode bez parazita i crva
    - Jedna šoljica mleka bez alfatoksina
    - 80 grama šećera
    - Jedan kvasac bez kandide
    - Jedno jaje bez antibiotika i hormona rasta
    - Četiri kašike maslaca bez alfatoksina

    ....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Espresino - kafa u kombinaciji sa čokoladom

Ukoliko ste ljubitelj kafe, onda ste možda u poslednje vreme čuli za sve popularniji espresino - kafu sa čokoladom koja se pije širom Italije, a najbolja je u Rimu, Torinu i na samom jugu ove zemlje.