Izvršna šefica Lisa Gudvin-Alen čuda pravi od jednostavnih sastojaka, a upućeni tvrde da priprema i neke od najboljih prženih krompira, koji su pahuljasti i mekani iznutra, a hrskavi spolja, piše
Punkufer.hr.
Da biste napravili savršenu britansku verziju pomfrita koja se seče nešto deblje, a koju oni nazivaju "čips", treba obratiti pažnju na izbor samog ploda koji planirate termički da obradite.
Kako napraviti savršen britanski "chips":
"Potreban je dobar krompir za pečenje kao što su vrste Maris Piper ili King Edward (koji su popularni u Ujedinjenom Kraljevstvu), a koje kuvamo u posoljenoj vodi", otkrila je šefica.
Kada su krompiri kuvani, stavljaju se u lonac ili cediljku i protresu se nekoliko puta dok ne postanu pahuljasti spolja.
"I onda ih smrznemo", ističe šefica restorana Northcote.
Termička obrada krompira koji je kuvan, protresen, a zatim smrznut – daje izvrsne rezultate.
Unutrašnjost postane vrlo mekana, kao da se raspada, a spoljni omotač izuzetno hrskav.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar