Trik šefice restorana sa Mišelinovom zvezdicom: Kako napraviti savršeni britanski "čips"

Nortkout u Lankaširu u Engleskoj ponosi se jednom Mišelinovom zvezdicom, a proglašen je i najboljim britanskim restoranom prema izboru putnika na Tripadvisor-u.
Trik šefice restorana sa Mišelinovom zvezdicom: Kako napraviti savršeni britanski "čips"
Foto: Pixabay
Izvršna šefica Lisa Gudvin-Alen čuda pravi od jednostavnih sastojaka, a upućeni tvrde da priprema i neke od najboljih prženih krompira, koji su pahuljasti i mekani iznutra, a hrskavi spolja, piše Punkufer.hr.
 
Da biste napravili savršenu britansku verziju pomfrita koja se seče nešto deblje, a koju oni nazivaju "čips", treba obratiti pažnju na izbor samog ploda koji planirate termički da obradite.
Kako napraviti savršen britanski "chips":
 
"Potreban je dobar krompir za pečenje kao što su vrste Maris Piper ili King Edward (koji su popularni u Ujedinjenom Kraljevstvu), a koje kuvamo u posoljenoj vodi", otkrila je šefica.
 
Kada su krompiri kuvani, stavljaju se u lonac ili cediljku i protresu se nekoliko puta dok ne postanu pahuljasti spolja.
"I onda ih smrznemo", ističe šefica restorana Northcote.
 
Termička obrada krompira koji je kuvan, protresen, a zatim smrznut – daje izvrsne rezultate. 
 
Unutrašnjost postane vrlo mekana, kao da se raspada, a spoljni omotač izuzetno hrskav.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće