Samo jedan sastojak je dovoljan za bolji ukus i teksturu kuvanog krompira

Krompir je neizostavan sastojak u gotovo svakoj kuhinji. Bez obzira na to pripremate li pire, pečeni ili prženi krompir, postoje trikovi koji vam mogu pomoći da postignete bolje rezultate.
Samo jedan sastojak je dovoljan za bolji ukus i teksturu kuvanog krompira
Foto: Pixabay
Jedan od trikova za savršeno skuvan krompir uključuje upotrebu sirćeta. Ovaj sastojak, koji uvek imamo u domu, osim što je koristan u čišćenju i kozmetici, može biti i ključ za bolji ukus i teksturu krompira.
 
Tajna dobrog rezultata leži u tome da tokom kuvanja, nakon 15 minuta, dodate malo soli i jednu kašiku sirćeta. On pomaže u stvaranju tanke kore na spoljašnjoj površini krompira, koja čuva njegov oblik i sprečava raspadanje.
Važno je napomenuti da ne treba preterivati s sirćetom kako ne bi narušio ukus krompira - jedna kašika biće dovoljna za četiri do pet krompira.
Dodatno, pH vrednost sirćeta sprečava razgradnju pektina iz krompira, što takođe doprinosi boljoj teksturi i izgledu gotovog jela. 
 
Beli krompir, zbog većeg udela skroba i brašnaste teksture, idealan je za pripremu pirea, dok crveni krompir sadrži manje skroba i savršen je za pečeni krompir.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Espresino - kafa u kombinaciji sa čokoladom

Ukoliko ste ljubitelj kafe, onda ste možda u poslednje vreme čuli za sve popularniji espresino - kafu sa čokoladom koja se pije širom Italije, a najbolja je u Rimu, Torinu i na samom jugu ove zemlje.