Jedan sastojak će sprečiti da vam se krompir raspadne pri kuvanju

Kuvanje krompira može biti pravi izazov, pogotovo kada želite da krompir zadrži svoj oblik i da ne postane kašast.
Jedan sastojak će sprečiti da vam se krompir raspadne pri kuvanju
Foto: Pixabay
Iako mnogi znaju da je mladi krompir idealan za prženje, dok je stari bolji za kuvanje, postoji trik koji može pomoći da svaki krompir, bez obzira na starost, bude savršeno skuvan.
Prema preporukama stručnjaka, potrebno je samo dodati malo sirćeta u vodu dok se krompiri kuvaju, otprilike na polovini procesa kuvanja, prenosi Klix.ba.
Ovaj trik stvori tanku koricu na spoljašnjem sloju krompira koja pomaže da se sačuva njegov oblik, sprečavajući da se raspadne i postane kašast.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

I jaja se mogu zamrznuti - evo kako

Mnogi biraju jaja za doručak ili neki drugi hranjivi obrok u danu, a znamo da ih u frižideru možemo držati i nekoliko nedelja. Međutim, da li ste znali da se jaja mogu zamrznuti?