Zapravo, za pripremu domaće picee ne morate koristiti posebne sastojke - dovoljno je pridržavati se nekoliko ključnih pravila.
Jedna od najčešćih grešaka je kada testo prerano sklonimo sa toplote. Da bi testo bilo izdašno i dobro naraslo, mora se ostaviti dovoljno da "odmori". Najbolje je testo rastezati rukama jer će tako ostati mekše. Ako počne da se povlači prilikom razvlačenja, to znači da mu treba još malo vremena da se odmori na sobnoj temperaturi.
Iako mnogi ljudi koriste kečap kao osnovu za picu, mnogo bolji izbor je domaći paradajz sos. Uz malo više truda, možete pripremiti sos koji će značajno poboljšati ukus vaše pice. Dovoljno je da pomešate paradajz i začine po sopstvenom ukusu i ga po testu, piše
Klix.ba.
Kada je pica spremna za pečenje, važno je kako ćete je ispeći. Prvo, obavezno zagrejte rernu na najvišu temperaturu, kako bi picaa imala hrskavu koricu. Kada je rerna dovoljno vruća, stavite picu i pecite je još oko 10 minuta. Ovaj korak je ključan.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 3
Pizzaman
Preduslov je dobro zagrejati rernu na max temperaturu i izvaditi žicu jer se peče na dnu.
Dobra se dobija od kupovnog hleb testa koje treba premesiti i pustiti da odmori i nadođe/što duže to bolje.
Vrhunska se dobija ako sami napravite testo u napolitanskom stilu. Za to je potrebno barem dva dana. Danas napravite - sutra pecite.
Koristite domaći sok od paradajza za osnovu i neki domaći topljivi sir (domaća mocarela, rolovani sir)-ima ih na svakoj pijaci.
Peći oko 12min.
Sada ste na korak od vrhunske pica Margarite, a ona je osnova
Zemlja čudesa
Њ
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar