Sastojci ovog skupog sladoleda uključuju redak bijeli tartuf koji raste u Albi u Italiji, gde pola kilograma košta blizu 7.000 dolara. Ovaj ukus sladoleda takođe sadrži parmezan, kao i sastojak poznat u Japanu kao sake talog.
Dobijeni smrznuti desert košta 6.696 dolara za jednu kuglu od 130 mililitara.
Bilo je potrebno više od godinu dana pokušaja i grešaka da se stvori svaki detalj, uključujući i prilagođenu kašiku napravljenu od materijala koji se tradicionalno koriste u hramovima u Kjotu.
Zašto je tako skupo? Najviše zbog tartufa, koji koštaju i do 15.200 dolara po kilogramu. Sladoled je upakovan u ulje od belog tartufa, zajedno sa posebnom ručno rađenom kašikom.
Prema Ginisu, Cellato je želeo da koristi japanske i evropske sastojke u pokušaju postavljanja rekorda. Na čelu kompanije bio je Tadajoši Jamada, glavni kuvar u restoranu "RiVi" u Osaki.
"
Trebalo nam je više od 1,5 godine da se razvijemo, uz mnogo pokušaja i grešaka da bismo dobili pravi ukus. Postizanje titule u Ginisovoj knjizi rekorda učinilo je da se trud isplati", rekao je predstavnik Cellata, prenosi
Klix.ba.
I naravno, ne možete tek tako izvaditi ovaj sladoled iz zamrzivača i poslužiti se. Cellato savetuje da, za početak, umešate ulje belog tartufa u sladoled, mešajući dok ne postane dovoljno mekano da se u njega umoči kašika.
Ovaj sladoled nije jedini skupi desert Cellata, takođe imaju još jedan sladoled pod nazivom Zvezdana noć, koji se pravi od crnih tartufa, čokolade i juzu soka. Prodaje se za 72 dolara.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar