Nestle smanjuje šećer u čokoladi za 40 odsto

Prehrambeni gigant Nestle saopštio je da je došao do naučnog otkrića koje će mu omogućiti da količinu šećera u čokoladi smanji za 40 odsto.
Ta kompanija je navela da su njeni istraživali pronašli način da se pomoću prirodnih sastojaka koristi drugačija struktura šećera, što će omogućiti da se on značajno manje koristi bez promene ukusa slatkiša i čokolada.
 
"Novi šećer koji se brže rastvara omogućiće da Nestle značajno smanji količinu šećera u svojim slatkišima, dok zadržavaju odličan ukus", navodi se u saopštenju.
 
Nestle je naveo da će patentirati svoja otkrića i početi da koristi novi šećer u svojim proizvodima od 2018. godine.
  • goxns

    02.12.2016 13:10
    jednostavno
    samo sipajte manje secera u smesu za cokoladu
  • Jole

    02.12.2016 12:40
    I Pepsi to ganja za so (cips biznis)...zamislite cips, slan a da nije stetan (toliko)...
  • Čime se menja?

    02.12.2016 10:51
    A umesto šećera? Fruktozni siruop, aspartam, ciklamat ili nešto novi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Slovački alpinista poginuo na Himalajima

Jedan od najboljih slovačkih alpinista Ondrej Huserka (34) poginuo je tokom spuštanja sa 7.234 metra visokog Langtang Lirunga, najvišeg vrha Langtang Himala, podlanca nepalskih Himalaja.