Pasoš Singapura najvredniji, srpski na 79. mestu

Prema najnovijim podacima organizacije "Pasport indeks", najmoćniji pasoš na svetu trenutno je pasoš Singapura.
Pasoš Singapura najvredniji, srpski na 79. mestu
Foto: Pixabay
Organizacija koja istražuje mogućnosti tih dokumenata na godišnjem nivou, navela je da je ta država-grad osvojila prvo mesto nakon što je Paragvaj povukao zabrane za Singapurce. Po prvi put azijska država ima najvredniji pasoš na svetu.
 
Oni koji poseduju pasoš Singapura mogu da putuju u 159 država ili potpuno bez vize ili sa vizom koja se izdaje po ulasku u zemlju.
 
Na drugom mestu prema pasoškim pogodnostima nalazi se Nemačka čiji građani mogu da putuju u 158 država bez vize, dok treće mesto dele Švedska i Južna Koreja.
 
Američki pasoš nalazi se na šestom mestu zajedno sa Malezijom, Irskom i Kanadom, a na poslednjem mestu je Avganistan čiji državljani imaju pristup bez vize u samo 22 države.
 
Rusija je na 83. mestu, dok je Srbija na 79. mestu, a naši državljani bez vize mogu da putuju u 113 država. Od bivših jugoslovenskih zemalja bolje od Srbije rangirane su Hrvatska i Slovenija.
 
Organizacija "Pasport Indeks" klasifikuje pasoše širom sveta na osnovu prekograničnog pristupa koji imaju vlasnici tih pasoša, a osnovalo ju je preduzeće iz Kanade "Arton Kapital".
  • amir

    26.10.2017 19:22
    Porasli smo, prošle godine smo bili na 83. mestu :)
  • Kaligula

    26.10.2017 14:52
    Briga me! Ja imam AV balerine na Limanu3!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin