Na odeći Zare etikete na kojima piše da radnici nisu plaćeni

Kupci u radnji konfekcijske kuće Zara u Istanbulu našli su neobične etikete na odeći, pritužbe turskih radnika koji navode da nisu plaćeni za robu koja je izložena na tom prodajnom mestu.
Na odeći Zare etikete na kojima piše da radnici nisu plaćeni
Foto: Pixabay
Radnici proizvođača koji ima ugovor sa Zarom ulazili su u radnje te konfekcijske kuće i ostavljali etikete na odeći.
 
Na etiketama je napisano: "Ja sam napravio ovaj predmet koji ćeš kupiti, ali nisam za to plaćen". Radnici time pozivaju kupce da podrže kampanju i izvrše pritisak na Zaru da ih plati.
 
Piše i da su ti radnici bili zaposleni u fabrici Bravo, koja je u međuvremenu zatvorena, a radnici navode da im fabrika duguje tri plate, kao i otpremnine.
 
Grupa "Inditeks" (Inditex), u čijem je vlasništvu Zara, nije bila dostupna za komentar.
  • RD

    06.11.2017 10:01
    Majo, pre ce biti da ste na Naselju sili falsifikate Zare a ne radili za tu firmu....
  • Lili

    06.11.2017 09:13
    shoping
    U subotu sam bila u Zari i mogu da primetim da je ono gomila akrila, poliestera i najlona i to vrlo nepovoljnih cena.
  • Maja

    04.11.2017 09:32
    ZARA
    Jedno leta sam radila u jednoj hali (necu sad da opisujem uslove, samo cu reci da smo bili jedan sprat iznad pakla) sila sam etikete, na kojima je pisalo Zara-made in Italy. Etikete su isle na neke marame koje su bile strasno loseg kvaliteta ali nisu ostale kod nas nego su ih izvozili ko zna gde. A da, ta hala gde se to odigravalo se nalazila na novom naselju. Dali su mi 10 000 dinara za dva meseca rada, sa svakodnevnim prekovremenim radom...i samo su nestali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin