Vatikan više ne prodaje cigarete, ostaje bez 10 miliona evra

Vatikan je danas saopštio da neće više prodavati cigarete u djuti-fri prodavnicama i supermarketima i tako se odrekao godišnjeg profita od 10 miliona evra.
Vatikan više ne prodaje cigarete, ostaje bez 10 miliona evra
Foto: Pixabay
"Papa Franja doneo je ovu odluku zato što Sveta stolica ne može više da doprinosi aktivnosti koja jasno narušava čovekovo zdravlje", navodi se u saopštenju Vatikana.
 
Citiran je deo izveštaja Svetske zdravstvene organizacije koji navodi da je pušenje uzrok više od sedam miliona smrtnih slučajeva godišnje u svetu.
 
U knjizi "Pohlepa" (Avarice) objavljenoj 2015, zasnovanoj na procurelim dokumentima Vatikana, navodi se da ta država-grad od prodaje cigareta godišnje zaradi deset miliona evra i da je taj biznis drugi najvažniji izvor prihoda nakon prodaje gasa bez plaćanja poreza.
  • mrva

    11.11.2017 12:14
    zato i dalje prodaju maglu...
  • savage

    10.11.2017 17:00
    Licimuri
    Svaka im čast, veliki dobrotvori i humanisti. Nek idu u očin!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin