Vratio se iz Nemačke jer "rade od ponedeljka do petka"

Nakon završene srednje škole i bez velikih šansi za pronalazak posla u rodnom Tomislavgradu, Marko Bagarić se odlučuje na odlazak u Nemačku.
Vratio se iz Nemačke jer "rade od ponedeljka do petka"
Foto: Pixabay
Vremenom shvata da ova razvijena zemlja možda i nije za njega "jer se radi od ponedeljka do petka".
 
"Živiš radnu nedelju od ponedeljka do petka i fokusiran si na rad. Prespavaš i sutra na isti posao. Vikendom izađeš. Živiš od plate do plate", rekao je Marko koji je sreću okušao u Minhenu.
 
Njemu se, ipak, dopao način na koji se Nemci ophode i prema zemljacima i prema gastarbajterima.
 
"Bez obzira na godine, svako te smatra ozbiljnim, primerenim za rad, niko ne tračari o tebi ukoliko radiš svoj posao kako treba. Nema nikakvih glupih komentara, nikoga ne zanima ko si i šta si u privatnom životu. Važno je da dobro obavljaš posao", objasnio je.
 
Marko je u Nemačkoj radio na gradilištu, pospremao, postavljao klima uređaje i često radio noćne smene. U Minhenu je proveo šest meseci i za to vreme promenio nekoliko poslova.
 
"Uvek sam razmišljao o povratku, na šetnje sa psom i kafu sa rajom. Nisam želeo da budem prazan iznutra", objasnio i shvatio da Nemačka jednostavno nije za njega. "Imam dobrog oca i dedu. Imam sve. Uz malo volje i truda mogu dosta toga i ovde da ostvarim. Tu sam se rodio i mislim da ne treba više da govorim zašto sam se vratio. Ostajem u BiH i nastojim da se i dalje formiram kao osoba. Okrenuo sam se drugim stvarima, za sada sam zadovoljan životom koji vodim", zaključio je.
  • /

    12.11.2017 00:15
    /
    Maslina
    imas ovakvih i srba

    pojite se da vam uniste udentitet a bas ste vi ovde u vojvodini unistili identitet drugima
  • Sima II Strahota

    11.11.2017 21:57
    Tako je i bolje
    Malo sam procitao objasnjenja na drugim portalima. Otac ovog momka je bivsi pripadnik HVO, znaci da prima hrvatsku boracku penziju i moze malom da obezbedi i od ptice mleko, a i neko dobro zaposlenje u drzavnom sektoru, gde se ne radi od ponedeljka do petka, naprotiv.
    Da smo svi mi koji odlazimo ili smo vec otisli te srece, ne bi nas bolela glava, niti bi razmisljali o odlasku.
  • Zvekete

    11.11.2017 21:35
    Eee sljakeru
    Navikao da nista ne radi pa se vratio nazad... Popisajte se na one koji vape da izadju iz ove septicke jame sa ovakvom "pametnom" pricom! Treba da vas je sramota.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin