Sve svetske registarske tablice na jednom mestu, među njima i one iz Kraljevine Jugoslavije

Zahvaljujući portalu worldlicenseplates.com imate priliku da vidite svaku registarsku tablicu.
Sve svetske registarske tablice na jednom mestu, među njima i one iz Kraljevine Jugoslavije
Foto: Pixabay
Stranica možda izgleda kao da je dizajnirana krajem prošlog veka, ali u ovom slučaju nije bitna forma i vizuelni doživljaj već sadržaj. 
Na ovom portalu imate priliku da se upoznate sa izgledom svih varijanti registarskih tablica koje se koriste (ili su se koristile u prošlosti) širom sveta.
Tu su i razne varijante tablica koje su se koristile na ovim prostorima, od onih iz Kraljevine Jugoslavije, preko prvih posleratnih, pa do najnovijih iz 21. veka.
 
Danas se registarske tablice koriste u celom svetu za identifikaciju miliona vozila koja učestvuju u saobraćaju. Zanimljivo je da postoje čak i registarske tablice za Antarktik, što pokazuje da vozači ne mogu da izbegnu svoju obavezu da se registriraju, bez obzira na mesto boravka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Mnogim Amerikancima dosta političkih vesti

Oko polovine Amerikanaca kaže da izuzetno ili veoma prate političke vesti, a oko 60 odsto da treba da ograniče koliko informacija primaju o politici da bi izbegli osećaj preopterećenosti ili umora.