Ušla u istoriju: Transrodna Riki proglašena za Mis Holandije

Riki Valeri Kol izabrana je za Mis Holandije 2023. godine.
Ova dvadesetdvogodišnjakinja predstavljaće Holandiju na 72. izboru za Mis sveta u Salvadoru, a Riki je ušla i u istoriju, budući da je prva transrodna žena koja je osvojila ovu titulu u Holandiji, piše TMZ.
I dok je Riki trijumfovala kao najlepša Holanđanka, prva pratilja je Natali Mogbelzada, a druga pratilja Habiba Mostafa.
 
Riki Valeri će biti i druga transrodna osoba koja je učestvovala na izboru za Mis sveta, budući da je pre nje tu priliku imala Špankinja Angela Ponse 2018. godine.
 
Velika je zagovornica prava mladih žena i posebno se zalaže za one koje su naišle na odbacivanje od strane svojih porodica, prilikom promene pola. Riki je istakla i da je njena poruka ta da je od suštinske važnosti da svako bude ono što istinski jeste, a želi da pokrene promene koje će omogućiti svakome da se ne stidi svog identiteta, piše Nilsenreport.
  • Smisao

    16.07.2023 18:40
    Bez
    Bez smisla...da li je to takmičenje u lepoti žene ili u radu plastičnog hirurga? Njemu svaka čast, lepši je od većine žena ali daleko je to od žene i onoga što izbir za mis treba da predstavlja!
  • Svašta

    10.07.2023 09:29
    ?
    Pa nekada se na izbor za miss nije moglo ni sa operisanim krajnicima
  • Ja

    10.07.2023 08:47
    Prelepa je

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Mnogim Amerikancima dosta političkih vesti

Oko polovine Amerikanaca kaže da izuzetno ili veoma prate političke vesti, a oko 60 odsto da treba da ograniče koliko informacija primaju o politici da bi izbegli osećaj preopterećenosti ili umora.