Nakon poziva na bojkot: Zara tvrdi da je sporna kolekcija osmišljena u julu

Modna kompanija Zara povukla je reklamnu kampanju sa naslovnice svog sajta koja je prikazivala lutke bez udova i statue umotane u belo, što je izazvalo brojne reakcije i pozive na bojkot.
Aktivisti i korisnici društvenih mreža koji su pozivali na bojkot Zare, tvrdili su da scene iz reklamne kampanje podsećaju na prizore stradanja viđenih na području Gaze.
 
Na jednoj od fotografija mogla se videti manekenka koja nosi lutku umotanu u belo, na drugoj je bista koja leži na podu, a na jednoj od fotografija bila je lutka bez ruku.
Kompanija "Inditeks", koja je vlasnik Zare, saopštila je da su promenili slike kao deo svog uobičajenog postupka osvežavanja sadržaja.
 
"Inditeks" nije komentarisao pozive na bojkot, ali je rekao da je kolekcija "Ateljea" dizajnirana u julu, a fotografije snimljene u septembru.
Ispod fotografija na Zarinom Instagram profilu ostavljeno je desetine hiljada komentara, mnogi sa palestinskim zastavama.
 
Na predstavljanju kolekcije 7. decembra, Zara je saopštila da je inspirisana muškim krojevima iz prošlih vekova. Činilo se da fotografije prikazuju umetnički studio sa merdevinama, materijalom za pakovanje, drvenim sanducima i dizalicama, i pomoćnicima u kombinezonima.
  • Bojana

    13.12.2023 16:53
    Sramota
    Marketing je komplikovana stvar, niko me ne može ubediti da ovo nije sa namerom urađeno! Svaka kampanja se sa puno pažnje planira, posmatra trenutak kad je najbolje plasirati, da ne ulazim u detalje oko boja, scenografije i sl.. Proba uvodjenja geno*id glamura da bi narod otupeo I normalizovao strahote koji se čine nad palestinskim narodom.
  • Himmleš

    13.12.2023 00:45
    To su idioti koji su uvređeni u tuđe ime jer svog života nemaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Mnogim Amerikancima dosta političkih vesti

Oko polovine Amerikanaca kaže da izuzetno ili veoma prate političke vesti, a oko 60 odsto da treba da ograniče koliko informacija primaju o politici da bi izbegli osećaj preopterećenosti ili umora.