VIDEO: Hladnoća u SAD napravila "groblje" električnih automobila

Jak talas hladnoće pogodio je deo SAD, pa je tako na području Čikaga temperatura ovih dana bila i do -34 stepena.
Ovo predstavlja problem za električne automobile, odnosno njihovo punjenje. Kako je jedan vozač Tesle rekao za CBS, za ono što inače traje 45 minuta, bila su potrebna dva sata. Kako su iz ovog medija okarakterisali situaciju, od automobila je ostala samo "gomila mrtvih robota".
 
"Ako čekate u redu za punjenje i imate domet do 80 kilometara, nećete stići na vreme", rekao je vozač Tesle Modela 3 za "Njujork tajms".
Nisu samo Tesle ovim zahvaćene, već i drugi električni automobili na ovoj teritoriji.
Stvari su išle dotle da su se mesta za punjenje praktično pretvarala u "groblje automobila", jer vozila nisu mogla da se pomere pa su čak u nekim slučajevima morali i da ih odšlepaju.
 
Stvar je u tome što se hemijske reakcije unutar baterija usporavaju na niskim temperaturama, pa shodno tome em što se brže prazne, em što je otežano punjenje.
 
  • Očigledno

    03.02.2024 20:58
    Benzin je zakon!
    Nema zime za benzince, bilo i biće, uvek!
  • Poklonica

    21.01.2024 11:46
    Elektroauta
    Prvom prilikom ću sebi kupiti elektroauto. Za mene je dobar, kratke relacije:do supermarketa i slično. Ali ne zavaravajmo se. Elektroauto su za toplije krajeve. Na hladnoći nemogu da izdrže ni 65km,bez dodatnog punjenja. Imaju doživotnu garanciju, zato što se nepopravljaju. Kad se pokvare, baciš ih. Kad je požar u autu, obično vozač izgori, sve je mahom od plastike.
  • hahaha

    21.01.2024 10:35
    Električni automobili su za budale.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Mnogim Amerikancima dosta političkih vesti

Oko polovine Amerikanaca kaže da izuzetno ili veoma prate političke vesti, a oko 60 odsto da treba da ograniče koliko informacija primaju o politici da bi izbegli osećaj preopterećenosti ili umora.