Pobednik Evrovizije pozvao Švajcarsku da prizna treći rod

Prva nebinarna osoba koja je pobedila na muzičkom takmičenju poziva svoju zemlju da omogući upis trećeg roda u zvaničnim dokumentima.

Kako piše Gardijan, Nemo, nakon pobede na Evroviziji, ima još jedan cilj - da ubedi švajcarske vlasti da dozvole upis nebinarnih oznaka u zvaničnim dokumentima.

"U Švajcarskoj nema unosa za treći rod. I mislim da je to apsolutno neprihvatljivo. To moramo da promenimo", poručio je Nemo.

Nemo se nada i razgovoru sa švajcarskim ministrom pravde kako bi razgovarali o pravima ljudi koji se identifikuju kao nebinarni.
 
"Moramo imati zastupljenosti i u našoj politici takođe. Zaista je važno za ljude da se osete viđenim", dodaje Nemo.
 
Portparol švajcarskog ministra pravde poručio je da je ministar Beat Jans spreman da se sastanu.
 
Švajcarska vlada je pre nekih godinu i po dana odbila predlog za uvođenje trećeg roda ili opcije bez roda u zvanične evidencije, tvrdeći da je binarni model roda i dalje "snažno ukorenjen" u švajcarskom društvu. 
  • jooooooj

    18.05.2024 01:18
    Svega u Božijoj bašti
    mozda je on samo još uvek dete polno nezrelo.
    Pesma nije zaslužila 1. mesto o o o ooooooooo.
  • Професор

    17.05.2024 23:22
    Путине знаш шта ти је чинити и буди прецизан.
  • SRB-IN

    17.05.2024 20:52
    Hulahopkačasti
    Kao malog su me tukli kad sam imao 5-6 godina i nisam zimi hteo da nosim hulahopke. Zmrzavao sam se ali sam dosledan sebi. Ovaj i slični likovi su samo proizvod iz nečije laboratorije. Svesno uništavaju normalnost a guraju sve drugo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin