FOTO: Zamenik premijera Italije, posle Makrona, napada Zidana

Posle fotomontaže Emanuela Makrona u borbenoj opremi, zamenik italijanskog premijera Mateo Salvini postavio je na platformi Iks fotografiju Zinedina Zidana koji glavom udara Marka Materacija.
"Manje Evrope, više Italije", napisao je Salvini kao potpis za fotografiju, koja predstavlja Zidanov udarac glavom u grudi italijanskog igrača Marka Materacija tokom finala Svetskog prvenstva 2006.
 
Zbog toga je Zidan, Francuz alžirskog porekla, isključen iz igre, a Francuska je tada izgubila od Italije.
 
Na drugoj fotografiji koju je postavio Salvini, vide se italijanski fudbaleri, uključujući legendarnog golmana Dina Zofa, kako podižu pobednički pehar sa Svetskog prvenstva u fudbalu 1982. u Španiji.
 
 
Salvini, vođa desničarske i antimigrantske stranke Liga, poslednjih nedelja je sve manje popularan u anketama javnog mnjenja, a povećao je kritike na račun Francuske i Evropske unije.
On je tokom nedelje objavio fotomontažu francuskog predsednika Emanuela Makrona u borbenoj opremi i naoružanog jurišnom puškom, optužujući ga da želi da gurne Evropu u rat sa Rusijom.
 
Analitičari smatraju da je Salvinijev cilj da emocije povezane sa fudbalom prenese na politički plan i tako predstavi Evropu koja propada jer je vode proevropski orijentisani lideri kao što je Makron.
 
Stručnjaci su dodali da prikazivanje Zidana kako udara glavom u fudbalera predstavlja poruku da je Makronova Francuska spremna da prima imigrante iz muslimanskih zemalja, koji su po Salvinijevoj ideologiji pretežno nasilnici i kriminalci.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin