Agencija za bezbednost saobraćaja: Ne sedati za volan posle piva na Bir festu

Agencija za bezbednost saobraćaja i saobraćajna policija saopštili su da na "Bir festu" kroz razgovore sa posetiocima skreću pažnju da ne voze pijani i da organizuju bezbedan povratak kući.
Agencija za bezbednost saobraćaja: Ne sedati za volan posle piva na Bir festu
Foto: Pixabay
Direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović naveo je da je toj instituciji najbitnija bezbednost mladih u saobraćaju i da zbog toga razgovaraju sa njima.
 
"Ono što je karakteristično kod stradanja mladih u saobraćajnim nezgodama jeste da se to najčešće dešava vikendom, posle noćnih izlazaka. Kombinacija neiskustva sa željom za dokazivanjem dovodi mlade u rizik", rekao je Stamatović.
On je uputio apel mladima da, kada posećuju festivale kao što je "Bir fest", organizuju bezbedan povratak kući, da ih preveze neko ko nije pio alkohol ili da koriste javni gradski prevoz i taksi.
 
Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije kazao je da je pijanstvo jedan od najvećih problema bezbednosti saobraćaja, kako u Srbiji, tako i širom sveta.
"Mi se trudimo da saobraćajne kontrole budu što efikasnije, svaka kontrola podrazumeva obavezan alkotest i tako će biti do kraja 'Bir festa'. Kolege iz Uprave saobraćajne policije će biti tu da sve koji neodgovornim ponašanjem ugrožavaju i sebe i druge učesnike u saobraćaju isključe iz saobraćaja", rekao je Radenković.
 
Agencija za bezbednost saobraćaja će zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova u saradnji sa organizatorima biti prisutna tokom leta na svim festivalima koji okupljaju veći broj mladih, kao što su "Music week", "Exit", "Love fest", Guča i drugim.
 
Konstantno će se apelovati na mlade da budu odgovorni, da ne voze ako piju i da uopšte vode računa o bezbednom učestvovanju u saobraćaju.
  • Mile

    22.06.2024 19:42
    Dunsteri
    Skrenuo bih pažnju gospodinu Radenkoviću da broj poginulih u saobraćajnim nesrećama izazvanim alkoholom čini neznatan procenat ukupno poginulih u saobraćaju. Koje mere tačno policija primenjuje osim radara i alkotestiranja? Nijednu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin