Nemački grad ima poseban program: Odjavite automobil i dobićete 1.250 evra

Nemački univerzitetski grad Marburg nagrađuje građane koji su spremni da ostave svoj automobil.
Nemački grad ima poseban program: Odjavite automobil i dobićete 1.250 evra
Foto: Pixabay
Gradsko veće usvojilo je novi program finansiranja koji će učesnicima dati bonus do 1.250 evra. Uslov za to je da odjave automobil ili ga se potpuno reše, bez obzira da li im je to prvi, drugi ili treći automobil. 
Cilj kampanje je učiniti prelazak na alternative privlačnijim. Bonus se isplaćuje uglavnom u obliku vaučera. Možete birati između do 600 evra za lokalni javni prevoz, do 800 evra za "car sharing", kupone za lokalne trgovce i 50 evra u gotovini.
Koalicija Zelenih, SPD-a i Klimatske liste u Gradskoj većnici Marburga obavezla se na forsiranje javnog, biciklističkog i pešačkog saobraćaja. 
 
Ovogodišnji budžet Marburga bio bi dovoljan za 120 odjavljenih automobila, a pilot faza krenuće s 50 vozila. Grad je rekao da je već primio prve upite o tome pre početka programa.
  • jaran majkan

    23.06.2024 11:16
    Pola automobila registrovanih u NS vredi manje od 1250€.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin