Beba na 38 stepeni ostala zarobljena u Tesli zbog prazne baterije

Prošle nedelje u SAD-u malo dete ostalo je zarobljeno u Teslinom automobilu nakon što se ispraznila baterija koja je trebalo da otvori vrata. Dete su spasili vatrogasci.
 Beba na 38 stepeni ostala zarobljena u Tesli zbog prazne baterije
Foto: Pixabay
Incident se dogodio u Skotsdejlu u Arizoni, gde su temperature cele nedelje prelazile 38 stepeni. Rene Sančez i njena 20-mesečna unuka bile su na putu za zoološki vrt u Finiksu. Sančez kaže da je nakon što je unuku smestila u autosedište, zatvorila vrata svog modela Y i krenula da sedne za volan. Tada je otkrila da se vrata ne mogu otvoriti. Sančez kaže da je bezuspešno pokušala sve kako bi ušla u automobil.
 
U slučaju da se isprazni baterija koja upravlja elektronikom u Tesli, vrata se mogu otvoriti skrivenom kvakom na unutrašnjoj strani vozačevih vrata. Ali u ovom slučaju to nije pomoglo jer je Sančez bila van automobila, dok je dete bilo vezano u autosedištu.
Sančez je pozvala 911, nakon čega su joj u pomoć došli vatrogasci.
 
"Prvo što su rekli bilo je 'Uh, to je Tesla. Ne možemo da uđemo u ove automobile.' Odgovorila sam im da me nije briga ni ako moraju da ga preseku na pola. Samo da je izvuku napolje", kaže ona.
Temperatura u automobilu je brzo rasla, pa su vatrogasci sekirom razbili prozor, ali prvo su ga oblepili trakom kako se staklo ne bi rasulo.
 
"Unuka je bila ok prvih nekoliko minuta. Ali čim su došli vatrogasci i počela gužva i razbijanje prozora, počela je da plače jer se uplašila", kaže Sančez.
 
Vatrogasac je ušao kroz prozor i izvukao devojčicu. Čak su joj dali i malu vatrogasnu kacigu da je smire.
 
Sančez kaže da kompanija mora bolje da objasni kako postupiti u ovakvim situacijama. 
 
"Moraju edukovati vatrogasce jer ni oni nisu imali pojma", rekla je Sančez.
  • Mićo

    24.06.2024 14:44
    @meni je ovo
    Ala je tebi dobro.

    Auto lažirao da mu se ispraznila baterija.


    HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH.
  • Alex

    24.06.2024 11:24
    Drama
    Bez obzira koji je tip auta u pitanju u ovim slucajevcima roditelj sam loki prozor. Ima ih 4 dete ne moze biti na sva 4. Drama jeste, drama u par koraka resena.
  • Platon

    24.06.2024 10:50
    Država
    To znači da u sastavu obavezne opreme za ta vozila treba da bude i sekira.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin