Izabrana zemlja najbolja za iseljenike: Već četiri godine u pitanju ista država

Najpristupačnija zemlja za život iseljenika u 2024. je Vijetnam, a iza nje su Kolumbija i Indonezija.
Izabrana zemlja najbolja za iseljenike: Već četiri godine u pitanju ista država
Foto: Pixabay
To je pokazalo istraživanje sprovedeno među više od 12.000 iseljenika iz 174 države i teritorije širom sveta.
 
Organizacija "InterNations" je tražila od ispitanika da rangiraju svoje zadovoljstvo opštim troškovima života i ličnim finansijama u konkretnoj zemlji, a Vijetnam je četvrtu godinu zaredom zauzeo prvo mesto na listi od 53 destinacije.
Na četvrtom i petom mestu ovog spiska država povoljnih za iseljenike se nalaze Panama i Filipini, dok je Indija zauzela sedmo, a Meksiko osmo mesto. U prvih deset se nalaze i Tajland, Brazil i Kina.
 
Posebno mesto zauzima region jugostične Azije koji ima četiri predstavnika na ovoj listi, konkretno Vijetnam, Indoneziju, Filipine i Tajland.
"Većina iseljenika se slaže da je u ovim zemljama lako pronaći smeštaj i da su zadovoljni time koliko je on pristupačan", rekla je direktorka marketinga organizacije "InterNations" Ketrin Čudoba.
 
Ljudi koji žele da se presele u drugu zemlju treba da uvaže i druge faktore kao što je kvalitet života ili zdravstvene zaštite, ali sigurno je da je Vijetnam najpovoljnija destinacija za budžet, dodaje se u izveštaju.
  • Direktor

    09.07.2024 13:02
    Nejasno
    Ova agencija izgleda radi samo Aziju. Nejasno ko se iseljava u Vijetnam. Vidimo kako prolaze njihovi radnici koje Kinezi salju kod nas. da im grade fabriku guma. A jos manje ko se iseljava u Meksiko i Kolumbiju. Doduse Meksiko je povoljan za ilegalne emigrante koji zele da udju u SAD a Kolumbija po drogi i kafi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Mnogim Amerikancima dosta političkih vesti

Oko polovine Amerikanaca kaže da izuzetno ili veoma prate političke vesti, a oko 60 odsto da treba da ograniče koliko informacija primaju o politici da bi izbegli osećaj preopterećenosti ili umora.