Stručnjaci odredili koliko je dana godišnjeg odmora dovoljno da napunimo baterije

Stručnjaci su otkrili koliko je dana odmora potrebno i kakve koristi odmor ima za organizam.
Stručnjaci odredili koliko je dana godišnjeg odmora dovoljno da napunimo baterije
Foto: Pixabay
Kada idete na godišnji odmor? Ovo je verovatno najčešće pitanje koje čujete ovih dana. 
 
U sezoni godišnjih odmora neki su već na plaži, daleko od kancelarije, posla i obaveza, dok drugi tek odbrojavaju dane do odmora.
Ako biste pitali zaposlene koliko odmora bi im bilo potrebno da bi u potpunosti napunili baterije, mnogi kažu da je to minimum tri nedelje, za potpuno opuštanje. Psiholozi savetuju da nikako na putovanje ne nosimo nedovršen posao.
 
Stručnjaci koji se bave medicinom rada kažu da su dve nedelje odmora idealne, ali napominju da je nešto drugo važnije od toga koliko smo na godišnjem odmoru, a to je da napravimo promenu.
Ako se dobro odmorimo, kada se vratimo na posao bićemo produktivniji jer se tokom odmora poboljšava san, relaksiramo se, opuštamo i smanjuje se nivo stresa.
 
"Ono što je važno i za poslodavce je da zaposleni koji redovno idu na godišnji odmor, naravno onoliko koliko imaju pravo, lojalniji su", rekla je za Nova TV doktorka Barbara Bekavac.
  • Vojvodjan Jugosloven

    13.07.2024 07:48
    Od mor Od Mora
    Meni je odmor od mora najpotrebniji jer kad dođem u more ja se odmah u morim kad se vatim za novčanik
    Nije bez razloga isti koren reči more i umoriti se.

    Šalu nastranu
    Ali godišnji odmor bi trebao da traje godinu dana da bi se covek pravilno odmorio sto i sm koren reci kaze-godisnji odmor -od godini dana
  • .

    11.07.2024 13:52
    Zašto zaposleni u državnim institucijama (koji inače rade manje) imaju po 30 dana odmora, a zaposleni kod privatnika 20 dana i taj broj se ne povećava?
  • Okrugli ćošak

    11.07.2024 12:56
    Pa zašto onda nama naš vladar, poslodavac i " otac" ( čitaj : onaj što nam svima jebe mater "), ne podeli vaučere za 10-21 dan. Sve plaćeno, i put i pansion i vanpansionski trošak.
    Mi samo da idemo u gaćama, kao što reče pretprošle zime i da (ga) kladimo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Kopernikus: Ovo leto je najtoplije u istoriji

Leto 2024. godine oborilo je globalne toplotne rekorde drugu godinu zaredom, zbog čega će verovatno biti najtoplije od kada se beleže podaci, navodi evropska Kopernikus služba za klimatske promene.