Francuska ministarka se kupala u Seni da pokaže da je voda dovoljno čista

Ministarka sporta Francuske Ameli Udea-Kastera danas je nakratko plivala u Seni u pokušaju da ublaži zabrinutost zbog kvaliteta vode.
Udea-Kastera (46) u plivačkom odelu od vrata do stopala, pošto se neočekivano okliznula na obali, bacila se u reku čiji je vodostaj neuobičajeno visok i otplivala nekoliko metara dalje kod mosta Aleksandra Trećeg, gde će biti olimpijsko takmičenje u plivanju na otvorenim vodama. 
 
Ali ako bude problema zbog kvaliteta vode i vodostaja, organizatori kažu da imaju rezervne planove.
"Održali smo obećanje", rekla je ona za TV BFM o najavi da će se u Seni plivati pre početka Letnjih Olimpijskih igara 26. jula.
 
Ministarku je u reci pratio Aleksis Hankenkant (38), paraolimpijac Francuske.
Otkako je plivanje u Seni zabranjeno 1923. godine zbog zagađenja, francuski političari su obećavali da će je očistiti za plivanje.
 
Bivši gradonačelnik Pariza i kasniji predsednik Žak Širak slavno se zakleo 1988. da će reka biti dovoljno čista da se može plivati pre kraja njegovog mandata, ali to obećanje nije ispunjeno.
 
Plivanje u Seni planira i sadašnja gradonačelnica Pariza An Idalgo da bi dokazala da je voda čista.
 
U februaru je predsednik Francuske Emanuel Makron obećao da će se i on tu okupati i dodao da novinarima neće reći kada će to biti jer "postoji rizik da ćete i vi biti tamo".
  • Šomi

    13.07.2024 21:18
    Bar da je gucnula malo iz ruke kao onomad Vesić!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Mnogim Amerikancima dosta političkih vesti

Oko polovine Amerikanaca kaže da izuzetno ili veoma prate političke vesti, a oko 60 odsto da treba da ograniče koliko informacija primaju o politici da bi izbegli osećaj preopterećenosti ili umora.