Šef namerno kašljao u lice radnice, sad mora da joj plati 30.000 evra odštete

Britanski Sud za radne odnose kaznio je sa više od 30.000 evra vlasnika kompanije "Cawdor Cars" Kevina Dejvisa zato što je "ismevao i zastrašivao" bivšu radnicu tokom pandemije kovida19.
Šef namerno kašljao u lice radnice, sad mora da joj plati 30.000 evra odštete
Foto: Pixabay
Poslodavcu je naloženo da plati 26.438,84 funti (oko 31.000 evra) zato što je namerno kašljao u lice zaposlenoj i ismevao je, nakon što je kolegama poverila svoje zdravstvene strahove i zamolila ih da "drže distancu", jer je patila od psorijatičnog artritisa i autoimune bolesti.
 
Kompanija je isplatila 18.000 funti odštete za povredu osećanja, a Dejvis je platio 3.841,94 funti za nepravedno otpuštanje i 4.596,90 funti kamate, prenosi "Gardijan".
Sudija Tobijas Vinsent Rajan rekao je da je Dejvis "namerno i glasno kašljao u njenom pravcu, komentarišući da je smešna", a tri meseca kasnije žena je dala otkaz.
 
"Dala je otkaz bar delimično zato što je bila žrtva; ovo je bio glavni i značajan faktor u njenoj odluci", naveo je sudija.
Na saslušanju je rečeno da je žena radila za "Cawdor Cars" u Njukasl Emlinu, u zapadnom Velsu, između 2017. i 2020. i zarađivala 11 funti na sat.
  • ddqw

    16.07.2024 11:38
    Npr jako je nepristojno kad stojite na šalteru da se guraju da stanu zajedno na jedan salter i stoje zajedno sa vama na salteru iako nisu na redu?Ljudi to rade verovatno iz nezananja ili kad vam se unose u lice.
    Mislim da mnogim ljudima ta socijalna distanca stvara nelagodu nevezano za covid. Pogotovo kad su u pitanju nepoznati ljudi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Mnogim Amerikancima dosta političkih vesti

Oko polovine Amerikanaca kaže da izuzetno ili veoma prate političke vesti, a oko 60 odsto da treba da ograniče koliko informacija primaju o politici da bi izbegli osećaj preopterećenosti ili umora.