Surferu pokušali da prišiju nogu koju je odgrizla ajkula - ali bez uspeha

Surfer čija je odsečena noga nađena na australijskoj plaži nakon što ju je odgrizla ajkula, potvrdio je da ud nije ponovo spojen.
Surferu pokušali da prišiju nogu koju je odgrizla ajkula - ali bez uspeha
Foto: pixabay
Surferova noga se ne može ponovo pričvrstiti nakon napada ajkule, prenosi BBC.
 
Kaj Mekenzi surfovao je u blizini Port Makuarije u Novom Južnom Velsu prošlog utorka, kada ga je napala, kako kaže, "najveća ajkula koju je ikada video".
Ovaj 23-ogodišnjak je uspeo da "uhvati talas" i posle napada se vrati na obalu, gde mu je pomogao prolaznik koji je napravio improvizovani podvez da zaustavi krvarenje.
 
Nedugo potom, njegova noga je oprana, a meštani su je stavili na led, pre nego što je odveden u bolnicu, gde se medicinski tim nadao da će je operacija spasiti.
Skoro nedelju dana nakon napada, Mekenzi je objavio svoju fotografiju u bolnici i na društvenim mrežama napisao:
 
"Uočili ste da nešto nedostaje? Hahah", stoji u tekstu.
 
On se zahvalio javnosti na donacijama koje su preplavile "GoFundMe" stranicu koja je postavljena da mu pomogne sa medicinskim računima i na kojoj se sakupljeno više od 108.000 američkih dolara.
 
"Uskoro ću se vratiti na talase" dodao je Mekenzi.
 
Vlasti su saopštile da je Mekenzija ujela tri metra velika bela ajkula i da svoj život duguje policajcu koji nije bio na dužnosti, a koji je koristio povodac za pse da napravi podvez za povređenu nogu.
 
Mekenzi je hitno prebačen u lokalnu bolnicu, a zatim u veliki centar za traumatologiju u Njukaslu, udaljen oko 200 kilometara. Njegova odsečena noga takođe je prešla dalek put.
 
Taj surfer se nedavno vratio ovom sportu nakon što je ranije zadobio povredu vrata.
Australija ima više napada ajkula nego bilo koja druga zemlja osim SAD, ali fatalni napadi ostaju relativno retki.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Mnogim Amerikancima dosta političkih vesti

Oko polovine Amerikanaca kaže da izuzetno ili veoma prate političke vesti, a oko 60 odsto da treba da ograniče koliko informacija primaju o politici da bi izbegli osećaj preopterećenosti ili umora.