VIDEO: Stotine električnih vozila završile su na otpadu i biće uništene

Electrameccanica je nekad najavljivala revoluciju svojim malim električnim automobilom Solo. Od tog sna sada je ostala samo gomila otpada metala u Arizoni.
Odbačena električna vozila s tri točka na deponiji Pull-n-Save u Arizoni objavio je korisnik Tiktoka pod imenom StartupSlick. Sve je počelo pre nekoliko godina.
 
Electrameccanica je imala velike snove za Solo. Vozilo, koje tehnički nije bilo klasifikovano kao automobil, prodavala je za 18.000 dolara (oko 16.500 evra). Solo je imao jedno sedište, bio je dug tri metra, visok i širok 1,2 metra. Pokretao ga je električni motor s 82 konjske snage. Imao je domet od 160 kilometara i za punjenje mu je trebalo od tri do šest sati.
Pre dve godine vlasnik ovog vozila prijavio je da je njegov Solo ostao bez struje tokom vožnje. Nije bio jedini, uskoro su stigle i nove prijave.
 
Inženjerski tim Electrameccanice uskoro je pronašao kvar. Međutim, kompanija nije mogla da reši problem. Na kraju, opoziv u februaru 2023. doveo je do toga da je gotovo svaki Solo ikad prodan bio opozvan - nešto više od 400 vozila.
Mesec dana kasnije Electrameccanica je obavestila kupce da će od njih otkupiti vozila.
 
 
Electrameccanicu je na kraju kupio drugi startap pod nazivom Xos, koji navodno proizvodi električne komercijalne kamione.
 
The Drive je poslao upit Xosu, ali iz kompanije nisu odgovorili zašto su odlučili da unište automobile umesto da pronađu rešenje za kvar. Međutim, navode da im nije preostalo mnogo opcija.
  • Рон Џереми

    05.08.2024 15:55
    Тест интелигенције: куповина половног ел.аутомобила!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Mnogim Amerikancima dosta političkih vesti

Oko polovine Amerikanaca kaže da izuzetno ili veoma prate političke vesti, a oko 60 odsto da treba da ograniče koliko informacija primaju o politici da bi izbegli osećaj preopterećenosti ili umora.