Flandrija će angažovati klimatskog doktora

Vlasti u Flandriji angažovaće prvog "klimatskog doktora" koji će pomoći tom belgijskom regionu da se pripremi za "medicinske posledice klimatskih promena".
Flandrija će angažovati klimatskog doktora
Foto: Pixabay
Njegov zadatak će biti da poboljša postojeći akcioni plan koji se primenjuje tokom toplotnog talasa i da sagleda druge posledice klimatskih promena iz medicinskog ugla, kao što su porast uboda krpelja, alergija na polen i pojava životinja kao što je tigrasti komarac.
Klimatski lekar će raditi na prevenciji i ranom otkrivanju štete klimatskih promena po zdravlje ljudi u Flandriji, prenala je novinska agencija Belga.
Nadgledaće sprovođenje flamanskog klimatskog zdravstvenog plana i pomoći će u "razvijanju strategija prevencije kako bi zdravstveni sistemi i opšta populacija bili otporniji na klimatske stresove", navodi se u oglasu koje je objavilo flamansko Ministarstvo zdravlja.
 
Njegova uloga će takođe biti da prati uticaj ekstremnih vremenskih događaja u najširem smislu jer će "suše, jake oluje i padavine dovesti do povećanog rizika od mentalnih problema".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Mnogim Amerikancima dosta političkih vesti

Oko polovine Amerikanaca kaže da izuzetno ili veoma prate političke vesti, a oko 60 odsto da treba da ograniče koliko informacija primaju o politici da bi izbegli osećaj preopterećenosti ili umora.