Više od 700 nudista formiralo živi lanac na plaži u Španiji

Više od 700 nudista formiralo je živi lanac na plaži Torn u španskom letovalištu Taragona, saopštio je Katalonski klub naturista.
Više od 700 nudista formiralo živi lanac na plaži u Španiji
Foto: Pixabay
Ukupno 717 osoba formiralo je živi lanac, koji je deo akcije Treći nudistički rekord Katalonije, prenosi Euroweekly  News. Akcija je održana sredinom jula na 20 plaža u Kataloniji, ali nudisti na plaži Torn nisu mogli da se priključe zbog lošeg vremena, pa je događaj odložen za avgust.
 
Kao razlog za ovu akciju predsednik katalonskog udruženja naturista Segimon Rovira naveo je želju da se poveća broj nudista, kao i da se nudizam promoviše i odbrani, jer iako nije zabranjen, u društvu nije vrlo dobro prihvaćen.
"U Kataloniji i Španiji još ima predrasuda zaostalih iz godina Frankove diktature koja je zabranjivala tu pojavu", kazao je Rovira.
 
Od Asturije do Katalonije, u Španiji ima više od 400 nudističkih plaža. Iako je nudizam potpuno legalan u toj zemlji, postoje zakoni o narušavanju javnog reda, što znači da ako nečija golotinja smeta drugima, mogu se preduzeti pravne mere. 
 
Pored toga, sve većem opadanju nudističke kulture doprinosi i masovni turizam, pritisak gradnje novih turističkih objekata kao i opšte prisustvo mobilnih telefona.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Mnogim Amerikancima dosta političkih vesti

Oko polovine Amerikanaca kaže da izuzetno ili veoma prate političke vesti, a oko 60 odsto da treba da ograniče koliko informacija primaju o politici da bi izbegli osećaj preopterećenosti ili umora.