Poslednjeg dana avgusta u gradovima Evrope bilo je skoro 40 stepeni

Temperatura od skoro 40 stepeni zabeležena je u 19 časova i poslednjeg dana avgusta u najmanje deset gradova u Evropi, podaci su objavljeni na stranici Ogimet.
Poslednjeg dana avgusta u gradovima Evrope bilo je skoro 40 stepeni
Foto: 021.rs
Najtopliji grad u Evropi bio je Batman u Turskoj sa 39,8 stepeni Celzijusovih, a na drugom mestu je mesto Lefke na Kirpu sa 39,6 stepeni. 
 
Treći najtopliji grad bio je Šanliurfa u Turskoj sa 38,9 stepeni, četvrti Groseto u Italiji sa 38,4 stepeni, a sledi još jedan grad u Turskoj, Adijaman sa 38,1 stepen.
Na šestom mestu je Firenca u Italiji (38 °C), na sedmom Dijarbakir u Turskoj sa 37,6 stepeni, a na osmom mestu je Mostar u Bosni i Hercegovini sa 37,5 stepeni.
 
Na devetom mestu je Sirt sa 37,3 stepeni, a na desetom Orte u Italiji sa 37,1 stepen.
Prema podacima stranice Ogimet, ovih deset gradova bili su u subotu najtopliji u Evropi između 2.819 koliko je mernih stanica.
 
Istovremeno, najhladnije je u 19 sati bilo u dva mesta u Norveškoj - Juvashoe gde je bilo -1,4 stepena i u Gaustatopenu -0,9 stepeni.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Mnogim Amerikancima dosta političkih vesti

Oko polovine Amerikanaca kaže da izuzetno ili veoma prate političke vesti, a oko 60 odsto da treba da ograniče koliko informacija primaju o politici da bi izbegli osećaj preopterećenosti ili umora.